Újabb szociális otthonnal bővül a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye intézményrendszere

A hajdúszoboszlói Szent II. János Pál Szociális Otthon alapkőletételének ünnepségét tartják október 25-én, kedden délután 2 órától Hajdúszoboszlón, az Arany János u. 35-41 szám alatt. Az épülő intézmény alapkövét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldja meg.

Az 99 fő ellátására alkalmas, 3540 m2 alapterületen épülő intézmény a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában fog működni. A beruházás összköltsége 2,7 milliárd forint. A szociális otthon Ágoston László építész tervei alapján készül.

Az ünnepségen beszédet mond: Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Bodó Sándor országgyűlési képviselő és Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere.

***

A szociális ellátások bővüléséről és annak finanszírozásáról Fülöp Attila államtitkár, valamint a debrecen-nyíregyházi egyházmegyei fejlesztésekről Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök még 2020. szeptember 16-án tettek bejelentést a debreceni Szent Erzsébet Otthon épülete előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Palánki Ferenc megyéspüspök a sajtótájékoztatón az egyházmegye fenntartásában működő intézményekben történő férőhelyek bővítéséről, valamint a szociális ágazatban végzett közfeladat ellátására újabb két intézmény építéséről szólt: Hajdúszoboszlón egy 99, Hajdúböszörményben pedig egy 50 férőhelyes idősek otthonát építenek, amelyek fenntartásához a magyar államtól kapnak segítséget.

A hajdúböszörményi Szent István Katolikus Szociális Otthon alapkőletételének ünnepségét ebben az évben, április 26-án tartották. Az intézmény átadásának tervezett időpontja: 2023. szeptember.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartása alatt jelenleg három szociális intézmény működik. A debreceni Szent Erzsébet Otthon, a nyíregyházi Seregély István Papi Szociális Otthon és a balkányi Szent Antal Idősek Otthona.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye