Rózsafüzért imádkozott a Szent László köznevelési intézmény közössége

„Kis kereszttel gyöngysor, nem sok és mégis minden, a világnak vagyonánál százszor többet ér.”

Október hónapját, ezt a csodálatos őszi hónapot minden évben a Szűzanyának, és a rózsafüzérnek szenteljük.

Szent II. János Pál pápa szerint „a rózsafüzér az evangélium eszenciája, újra és újra Krisztus életének legfontosabb eseményeihez vezet minket … belélegezzük Krisztus misztériumát.”

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda valamennyi kicsi és nagy diákja, pedagógusa, dolgozója fontosnak érzi, hogy rendszeresen „belélegezze Krisztus misztériumát”, és közösen kapcsolódjon be a Mária szívéhez legközelebb álló imádságláncolatba, a rózsafüzér imádkozásába.

Október 17-én este rózsafüzérrel a kezeinkben a római katolikus templomban pedagógusaink közösen kérték a Szűzanya segítségét és áldását mindannyiunk életére. Másnap reggel, október 18-án intézményünkben imára kulcsoltuk kezeinket, hogy részesei lehessünk az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezésnek.

Október 19-én pedig tanulóink fohásza hatolt az égig, hiszen mindannyian tudjuk, ha hűségesen együtt imádkozzuk a rózsafüzért, „Krisztus Szent Anyja elvezet minket Atyánk szerető karjaiba.”

Votykuné Aradi Angéla hittanár

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye