Egyházmegyei tanévnyitó ünnepséggel egybekötött óvoda átadásra készül a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Püspöki szentmisével kezdődik az egyházmegyei tanévnyitó ünnepség 2022. augusztus 26-án, pénteken 10 órától  a debreceni Megtestesülés-templomban, amelyen az egyházmegye köznevelési intézményeinek munkatársai, iskolalelkészei vesznek részt. A szentmise után Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök magasabb vezetői kinevezéseket, valamint Szent Gellért-díjat ad át. Ezt követően kerül sor a templom udvarán megépült Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Megtestesülés Tagóvodájának ünnepélyes megáldására, átadására.

Az egyházmegyei tanévnyitó ünnepséget megelőzően 2022. augusztus 17-én, 9 órától  magasabb vezetői tanácskozást  tart az EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága) iroda Debrecenben a Szent József köznevelési intézmény dísztermében. A zárt tanácskozáson Palánki Ferenc megyéspüspök köszönti a részt vevő intézményvezetőket, intézményvezető-helyetteseket, tagintézmény-vezetőket és az intézmények gazdasági igazgatóit, majd Némethné Székely Julianna tanfelügyeleti- és Türk László oktatásszervezési EKIF főigazgatók értékelik az elmúlt időszakot és előkészítik a 2022/23-as tanévet.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye köznevelési intézményeinek köre a 2022/23-as tanév kezdetétől bővül a nyírkércsi Petőfi Sándor Általános Iskola átvételével. Az új intézmény az egyházmegyei fenntartású Ajaki Tamási Áron Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Petőfi Sándor tagintézményeként fog működni.

Az augusztus 17-i magasabb vezetői tanácskozáson az új iskola vezetője, Csománé Zahorák Erzsébet, valamint a Megtestesülés-tagóvoda vezetője, Szűcs Mónika is bemutatkozik.

Fotó: Archív (2021/22-es egyházmegyei tanévnyitó ünnepség)

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye