Elindult az MKPK Ifjúsági Bizottságának honlapja

„Krisztus él! Ő a mi reményünk, és csodálatos módon fiatalságot ad a világnak. Minden, amit megérint, megifjodik, új lesz, élettel telik meg.”(ChV1).

Elindult a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának (MKPK IB) most induló weboldala (https://fiatal.katolikus.hu/), ahol összegyűjtve az online térben is elérhetők mindazon katolikus ifjúsági programok, amelyekkel az egyházmegyék, egyetemi lelkészségek, szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak várják a hitükben megerősödni vágyó fiatalokat.

Az MKPK Ifjúsági Bizottsága honlapján Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, az MKPK Ifjúsági Bizottságának elnöke köszönti a látogatókat:

„Szeretettel köszöntöm az MKPK Ifjúsági Bizottsága honlapján!

A Püspöki Konferencia 1997 óta működő Ifjúsági Bizottsága az országos katolikus ifjúsági munkában aktív, elsősorban egyházmegyei felelősöket segítő szerepet tölt be.

Tudjuk, hogy a felnövekvő ember életében a fiatalkor a nagy döntések ideje, ezért fontos célunk, hogy egyházunk tanítása szerint segítsük a fiatalokat hivatásuk megtalálásában és megérlelésében, legyen az papi, szerzetesi vagy házas hivatás.

A gyorsan változó világban ehhez a munkához szeretnénk fogódzó pontokat nyújtani a fiataloknak és az őket kísérő lelkipásztoroknak, munkatársaknak. Építünk ebben az egyház tanítására, elődeink elkötelezett életére, példájára.

Igyekszünk az ifjúságról szóló 2018. évi püspöki szinódust követő “Christus vivit, Krisztus él” pápai apostoli buzdításban bemutatott szempontok, különösen a missziós szinodalitás alapján végezni munkánkat, programokat szervezni az érdeklődő fiataloknak.

„Krisztus él! Ő a mi reményünk, és csodálatos módon fiatalságot ad a világnak. Minden, amit megérint, megifjodik, új lesz, élettel telik meg.”(ChV1).

Az MKPK IB küldetése az Egyház missziójába beágyazódva a fiatalok evangelizációja, szellemi és lelki nevelésük, hivatásuk kibontakoztatása és támogatása, továbbá annak elősegítése, hogy minden fiatal megtalálja a helyét az Egyházban és a társadalomban.

Forrás: MKPK Ifjúsági Bizottsága

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye