Idén május 14-én, szombaton lesz az Egyházmegyei Gyermeknap Nagykálló-Harangodon

Egyházmegyei Gyermeknapra – Nagykálló-Harangodra – várják a 3-8. osztályos korú gyermekeket 2022. május 14-én, szombaton.

Az Egyházmegyei Gyermeknap rendezvényének hagyománya 16. évvel ezelőtt kezdődött. Volt olyan év, hogy közel ezer gyermek és felnőtt kísérő töltött együtt egy emlékezetes, programokban bővelkedő, vidám napot.

Kardos György hitoktatói koordinátor a találkozó főszervezője a következő programot ajánlja:

 930 Köszöntés, ráhangolódás

1000 Akadályverseny plébániai csapatok részvételével

1130 Ebédidő

1200 Válassz és játssz!

Máltai játszóház: origami, nemez labda és karkötő készítés, óriástársas, arcfestés, viking sakk; cserkészek: természetes anyagokból készült érdekes játékok: méta, ördöglakat, hernyótalp; kreatív foglalkozások; lovaglás: (póni lovak); labdajátékok; kenyérlángos sütés.

1430 „Járjuk a tábort” – énektanulás, felkészülés a szentmisére

1500  Szentmise, eredményhirdetés

1600  Hazautazás

A jelentkezés módja a következő:

A lelkipásztorok, hitoktatók – plébániai szinten – gyűjtik össze a találkozón résztvevő gyermekek névsorát és az általuk befizetett 1 000 Ft jelentkezési díjat. A jelentkezők névsorát a plébániákra kiküldött csoportos jelentkezési lapon továbbítsák a következő címre: Kardos György, Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.vagy e-mailben: kardosgy61@gmail.com címre.

A jelentkezési díjak befizetése a regisztrációs pultnál személyesen a helyszínen lehetséges a rendezvény napján 9 órától a terület bejáratánál Gerhes József hitoktatási koordinátornál.

A regisztráció utána a kísérők, szervezők a rájuk bízott gyerekekkel együtt a kezdő időpontig, 9.30-ig a csűrben foglalják el a helyüket!

A jelentkezés határideje: 2022. május 9.

A találkozó megszervezése és biztonságos lebonyolítása érdekében a szervezők kérik a határidő betartását.

– Ebédről, uzsonnáról és folyadékról mindenki maga gondoskodjon. A szervezők javasolják az időjárásnak megfelelő sportos öltözék viselését, valamint szükség esetén esőkabátot.

– A rendezvény központi bázisa a csűr, mely védelmet biztosít az erős napfény vagy az esetleges csapadék ellen is.

– A résztvevő gyerekekért az őket kísérők (plébános, hitoktató, szülők) vállalják a felelősséget.

– Az utazást a plébániák helyi szinten szervezik, ez jelentheti azt is, hogy több plébánia összefogva indít egy külön buszt. Tömegközlekedéssel a helyszín nehezen megközelíthető.

Az utazással és a találkozóval kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, nehézségekkel, bizalommal fordulhatnak Kardos György (30/ 527-3621) szervezőhöz.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye