KEHOP-5.2.13-19-2019-00050

A kedvezményezett neve: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A projekt címe: Egyeki iskola és óvoda épületek energetikai felújítása

A szerződött támogatás összege: 145 898 096.- Ft

A támogatás mértéke: 72,279904%

A projekt tartalmának bemutatása:

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban. A cél elérését a Kormány az Egyházak együttműködésével tervezte megvalósítani a KEHOP-5.2.13. kódszámú, „Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak számára” című felhívásában foglalt feltételek mentén.

A KEHOP-5.2.13-19-2019-00050 azonosítószámú projekt keretében az egyeki Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három épülete kerül energetikai felújításra: a 4 tantermes iskola, a 2 tantermes iskola és az óvoda. A 4 tantermes és a 2 tantermes iskola energetikailag és esztétikailag, az óvoda pedig energetikailag korszerűtlen állapotban volt. Az épületek műszaki, hőtechnikai állapota elavult volt. A fejlesztés eredményeként jelentős energia-megtakarítás érhető el, illetve az épületek energiafelhasználásában is nagymértékű csökkenés várható.

A 127,08 millió forint európai uniós támogatás segítségével mindhárom épület homlokzata hőszigetelést, a födém 30 cm-es kőzetgyapot szigetelést, illetve korszerű, új műanyag nyílászárókat kap, a kazánokat lecserélik, és megújuló energiaforrások, napelemes rendszerek kerülnek telepítésre- ezekkel az intézkedésekkel kiválóan elősegítve gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát.

Napjainkban a környezetvédelem egyre nagyobb hangsúlyt kap, melyet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye is fontosnak tart: szeretné a fenntartása alatt álló intézmények működését egyre környezettudatosabbá tenni, hozzájárulni a környezetvédelmi intézkedések sikerességéhez, illetve követendő példát nyújtani az egyházi intézményekbe járó gyermekek, szülők számára. A Felhívás kiemelt célkitűzésével összhangban a projekt elősegíti a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, befejezésére 2022 júniusában kerül sor.

A projektben támogatott tevékenységek:

  • Előzetes tanulmányok, engedélyezési dokumentumok
  • Közbeszerzés
  • Projektmenedzsment
  • Kivitelezés
  • Műszaki ellenőrzés

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.24.

A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.2.13-19-2019-00050