EGYH-KCP-18-P-0160

EGYH-KCP-18-P-0160

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye „A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja” keretében 268.013.390,- Ft forint vissza nem térítendő támogatást nyert

A projekt 2018.01.01-jén indult, tervezetten 2020.12.31-én zárult, melynek során Nyírbátor településen található Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium intézményünk Váradi utca 2051 hrsz-ú ingatlanján óvoda építését végeztük el.

A beruházás megvalósulásával a katolikus hitélet megtapasztalása óvodától középiskoláig megtörténhet a nyírbátori intézményben. A szülőknek, gyermekeknek kínált lehetőség – keresztény nevelés óvodától a középiskolás kor végéig – erősíti a városban élő keresztény közösséget.

A projekt által nyújtott támogatás keretében három csoportos óvoda épült csoportszobákkal, sószobával, tornateremmel, kiszolgáló helyiségekkel, irodával, egyéni foglalkoztató, fejlesztő szobával. Az udvaron udvari játékok segítik a szabadidős tevékenységet. Esős időben fedett terasz szolgálja a levegőztetést. Telken belül kialakított parkoló várja a szülőket.

Az épület az energiatakarékosság figyelembevételével készült.

Az újonnan beszerzett eszközök már az iskola tulajdonában vannak, a kivitelezés a sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeképp megvalósult.