7 TEMPLOM ZARÁNDOKLAT – Egyházmegyei nagyböjti lelkinapra várják a fiatalokat

„Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen.” (Mt 16,24) A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodája nagyböjti lelkinapot szervez középiskolások és egyetemisták számára, amelynek keretében gyalogos zarándoklatot tartanak Nyíregyháza területén, hét helyszínt érintve. A lelkinap, a találkozás segíti a fiatalokat a  nagyböjti lelki feltöltődésben, ünnepi készületekben.

A zarándoklat időpontja: 2022. március 19., szombat. A fiatalok 09:00 órakor indulnak a Szent Antal-kápolnától (Seregély István Papi Szociális Otthon, 4400 Nyíregyháza, Vasgyár utca 1.).

A zarándoklat útvonala:

1. Szent Antal-kápolna (gyülekezés)

2. Kertvárosi Plébánia 

3. Városi Köztemető

4. Jósavárosi Plébánia (ebéd)

5. Örökösföldi templom

6. Borbányai Plébánia

7. Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház (záró szentmise)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mivel a résztvevőknek ebédet biztosítanak. A jelentkezést e-mail formájában szükséges elküldeni az ifjusag.dnyem@gmail.com címre március 13-ig (elegendő a nevet és az életkort megadni, illetve azt, hogy honnan érkezik a fiatal).

A zarándoklat lelki vezetői: Németh István és Törő András  atyák, valamint az érintett helyszínek plébánosai, szolgálattevői. A program kb. 15.30 órakor a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban szentmisével zárul, amelyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutat be. 

Érdeklődni:

Dr. Törő András atya (+36 30 451 1922), Gaga Zsuzsa (+36 30 776 4492), Márta Lászlóné Szilágyi Eszter (+36 30 998 1425)

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye