2021. február 17., szerda 11:31

Nagyböjti készületre hív a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Megjelent a Nagyböjti Tárgymutató a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megbízásából a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség gondozásában. A nagyböjti idő 40 napját végigkísérve február 17-től, hamvazószerdától egészen húsvét ünnepéig naponta érkeznek az elmélyülést, a lelki megtisztulást segítő üzenetek, az egyetemi lelkészség és az egyházmegye facebook oldalára.

Gyakran túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a bennünket körülvevő tárgyaknak, még gyakrabban pedig észre sem vesszük ezeket, és elfelejtjük, milyen ajándékot hordoznak magukban. Ebben a böjti időszakban arra hívunk meg, hogy kiélesítsd a figyelmedet, lélekkel és tudattal szemléld és használd a tárgyakat. Miben segít ez? Abban, hogy egyre jobban jelen légy, és imádságban tudd élni a mindennapi élet mozzanatait. Ha sikerül minden apró mozdulatban megélni a Krisztussal való élő kapcsolatot, akkor nem bénít meg a világ, nem hajszol az elégedetlenség, nem bolondít meg az irigység, nem kínoz az érdektelenség, a feszültségeket pedig felváltja a kitörő öröm. Tarts velünk az elkövetkezendő hetekben, amikor egy-egy igazán hétköznapi tárgy és az ehhez fűződő szentírási idézet, valamint útmutató gondolat próbál figyelmességre vezetni. Vasárnaponként pedig bibliai eredetű közmondásaink tesznek mindezekre pontot.

Kövesd tehát a lelkészség Facebook oldalát, és az egyházmegye facebook oldalát, ahol napról napra jelentkezünk! Áldott nagyböjti készületet kívánunk!

Nagyböjti kiadványunk teljesen egészében elektronikus formában is elérhető. A letöltéshez kattints IDE!

Szilágyi Eszter

koordinátor Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 150958748_1267097260396068_4102970212594338159_o