2020. október 26., hétfő 14:41

Elkezdődött a debreceni iskolák fertőtlenítése

Debrecen – A nagytakarítást az őszi szünetben valamennyi intézményben elvégzik. Vannak olyan iskolák, ahol a munkában részt vesz a honvédség is. A fertőtlenítés célja a járvány terjedésének megfékezése és az oktatás zavartalan biztosítása.

A falakat is fertőtlenítik a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium folyosóin, hiszen azokhoz is hozzáérnek a szünetekben a diákok. Több mint 850 tanuló jár ide.

Hétfőn elkezdődött az őszi szünetre elrendelt nagytakarítás. Az intézményben eddig is mindennap fertőtlenítettek a takarítók, még az óraközi szünetekben is.

– Kevesebb időnk van most, mint a nyári szünetben, de hatékony munkaszervezéssel ez a hét is elegendő arra, hogy hétfőtől a tiszta intézmények várják tanulóinkat. Eddig is, ezután is mindent megteszünk, hogy a hagyományos munkarendben tudjuk folytatni az oktatást – fogalmazott Türk László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oktatásszervezési főigazgatója.

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján jelentette be, hogy fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az ország oktatási intézményeiben az őszi szünet ideje alatt.

A cél változatlanul a zavartalan működés biztosítása és az, hogy a gyerekek teljesen tiszta, fertőtlenített intézménybe térjenek vissza.

Az is kiderült, hogy az ország több iskolájának fertőtlenítésébe a honvédség is bekapcsolódik.

– Ahol előfordult, vagy netán többször visszatért a koronavírusos megbetegedés, akár diákok, akár pedagógusok, dolgozók között, ott kértük a honvédelem közreműködését – emelte ki Müller Cecília.

Információink szerint ez úgynevezett aeroszolos fertőtlenítést jelent, aminek lényege, hogy a fertőtlenítőszert porlasztva juttatják a légtérbe. Ezek az apró cseppek minden kis résben ki tudják fejteni hatásukat. A Debreceni Tankerületi Központ négy intézményének fertőtlenítésébe vonják be a honvédséget.

Forrás: dehir.hu                                    

  • Galéria:
    • Screenshot_2020-10-26 Elkezdődött a debreceni iskolák fertőtlenítése – videóval