2020. augusztus 14., péntek 09:29

A geszterédi rangos eseményen a Köztársasági Elnöki Hivatal is képviselteti magát - Az Aranyszablya Emlékhelyet Palánki Ferenc megyéspüspök áldja meg

Rangos eseményre készülnek a geszterédi lakosok. A Geszterédi Aranyszablya Társaság elkészíttette az Aranyszablya Emlékhelyet Geszteréden, amelyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áld meg augusztus 22-én, szombaton, 11 órakor. Helyszín: Geszteréd, Nyíri Tag, Aranyszablya emlékhely.

Az emlékünnepség fővédnöke: dr. Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke.

Az eseményen ünnepi beszédet mond: Nagy Bercel, a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke.

Ünnepi köszöntőt mondanak: Rácz János, a Geszterédi Aranyszablya Társaság elnöke, Szabó József, Geszteréd polgármestere, Kemény József a társaság alapító tagja.

Aznap délután folytatódik az ünneplés, 16 órakor László Attila erdélyi énekes koncertjén vehetnek részt az érdeklődők.

A több mint 60 tagú Geszterédi Aranyszablya Társaság Alapítványt 2015-ben négy magánszemély hozta létre többek között azzal a szándékkal, hogy segítse Geszteréden a világhírű Aranyszablyának és a vele együtt a mind a mai napig az eddig felszínre került leggazdagabb honfoglalás kori leleteknek emléket állítani, és egy emlékhelyet létrehozni.

Az aranyszablyáról és a leletegyüttesről itt olvashatunk bővebben: http://www.geszterediaranyszablya.hu/aranyszablya.php#

 

Kovács Ágnes

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • GATA Aranyszblya Emlékhely felavatása meghívó netre(1)-3
    • GATA Aranyszblya Emlékhely felavatása meghívó netre-2