Nyomtatás
2020. június 25., csütörtök 11:27

Hármas ünnep lesz a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében – a DTV FELVÉTELRŐL közvetíti az ünnepi szentmisét

Pap- és diakónusszentelést, olajszentelést tartanak Szent László király, egyházmegyénk védőszentjének ünnepén 2020. június 27-én, szombaton 10 órától Debrecenben, a Megtestesülés-templomban (Borbíró tér 9.) az egyházmegye papsága és a hívek részvételével.

Az ünnepi szentmisén Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldozópappá szenteli Máté Péter és Szidor János diakónusokat és diakónussá Halász István akolitust a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára.

Ferenc püspök a kialakult járványügyi helyzet miatt a nagycsütörtöki krizmaszentelési szentmise elhalasztása mellett döntött, ezért most, ezen az ünnepen szenteli meg a keresztelendők, a betegek olaját, valamint a krizmát, és a papjai megújítják szentelésükkor tett fogadalmaikat.

A korábbi tájékoztatásunkkal ellentétben a Debrecen Televízió technikai akadályok miatt nem élőben, hanem csak FELVÉTELRŐL közvetíti a június 27-ei, szombati ünnepi szentmisét a debreceni Megtestesülés-templomból. A szentmise még aznap, 27-én este főműsoridőben, 20:05 perctől lesz adásban,  és ezzel egy időben az interneten: a www.dehir.hu oldalon, az egyházmegye You-Tube: https://www.youtube.com/channel/UCQQy1JVWk5td9GSGHI9X7Ng?view_as=subscriber illetve a Facebook oldalán: https://www.facebook.com/dnyem/ is követhető. Másnap, 28-án vasárnap, 14:10-kor megismétlik a Debrecen Televízióban.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 7M7A0162