Nyomtatás
2020. június 25., csütörtök 08:33

Új doktorokat avattak a PPKE Hittudományi Karán, körükben köszönthetjük Törő András atyát, egyházmegyénk püspöki titkárát is

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi Karán június 24-én öt új doktort avattak és hárman vehették át habilitációs oklevelüket a tanévzáró ünnepség keretében. Az akadémiai év a koronavírus-járvány ellenére eredményesen zárult.
A Hittudományi Kar doktoravató ünnepségén jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Ternyák Csaba egri érsek és Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök.

Kránitz Mihály dékán beszámolt a 2019/2020-as tanévről, melynek során az oktatás mellett teológiai konferenciák és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) felkészítő sorozatok is segítették a hallgatók tájékozódását. Kiemelkedő esemény volt az első szemeszterben a Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány és a PPKE Hittudományi Kar közös szervezésében megvalósult az Egyház társadalmi tanításáról szóló tudományos konferencia, melynek helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia és a Hittudományi Kar volt.
A tanév második szemeszterében a Hittudományi Kar is szembesült a rendkívüli állapottal, amely nem tette lehetővé a hallgatók személyes jelenlétét az egyetemen, de ez utólag még hasznosnak is bizonyult. A professzorokat ugyanis az új helyzet arra késztette, hogy elsajátítsák az elektronikus felületen való oktatás módszereit, másfelől pedig a virtuális térben való találkozás erősítette a tanárok és diákok személyes kapcsolatát.

Az ünnepség keretében Vincze Krisztián, Novák István és Papp Miklós vehették át habilitációs oklevelüket, majd pedig esküjük letételével Bagyinszki Ágoston, Román János, Kiss Gábor, Nádor Koppány Zsombor és Törő András kapták kézhez doktori oklevelüket Kuminetz Géza rektor és a jelen lévő dékánok doktorrá avató kézfogása mellett.
Az új doktorok ígéretet tettek a teológiai tudományok további művelésére, valamint az Egyház és a magyar nép szolgálatára.

 

Forrás és fotó: PPKE Hittudományi Kar
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • img1.php