2020. március 30., hétfő 12:21

Megjelent az Öröm-hír, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának 2020. évi húsvéti száma

A világban, hazánkban kialakult járvány mindannyiunkat ismeretlen helyzet elé állított. A jelen állapotban, amikor a nyilvános liturgiák visszavonásig szünetelnek, szeretnénk eljuttatni mindenkihez egyházmegyénk lapjának, az Öröm-hír újságnak húsvéti számát.
Kérjük az atyákat, segítőiket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel (telefon, e-mail, facebook) tájékoztassák a híveket az Öröm-hír húsvéti számának megjelenéséről és a hozzájutásának lehetőségeiről.
Jelen napig a templomok bezárásáról nem rendelkeztek, így arra is van lehetőség, hogy a hívek elvihessék az újságot a meghatározott nyitvatartási időben a templomból. Számos településen a fiatalok segítséget nyújtanak az idősebb családtagjaiknak, szomszédiaknak. A bevásárlásban segítők akár az Örömhír újság eljutásában is közreműködhetnek.

Az Öröm-hír újság az eddigi gyakorlatnak megfelelően online is megtekinthető, elolvasható, letölthető az egyházmegye honlapjáról: http://www.dnyem.hu/images/SitePics/OromhirUjsag/2020/%C3%96r%C3%B6mh%C3%ADr%202020%20tavasz.pdf .
A letöltés és megnyitás után a javasolt nézet a következő menüben érhető el: nézet/oldalmegjelenítés, ezen belül legyen kipipálva: a kétoldalas görgetés, térköz az oldalak között, borító megjelenítése kétoldalas nézetben.

Ajánló a tartalomból:

„A kő” – Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök vezérgondolatában elhengeríthetetlennel látszó kőnek nevezi a járványt, amely szenvedést, fájdalmat, gyászt okoz az egész világon. Sokan felteszik a kérdést: miért engedi ezt meg Isten. A járvány nem az Ő büntetése. Erről fejti ki gondolatait Ferenc püspök. A cikk mellett olvasható imák abban is segíthetnek, hogy imáinkkal mi is tevékenyen részt tudjunk venni a járvány elleni küzdelemben.(2. o.)

„Isten szemével kell látnunk a világot a jelen helyzetben is” – Palánki Ferenc megyéspüspök nagyböjt negyedik vasárnapján – az örvendezés vasárnapján – elhangzott beszédében felteszi a kérdést: van-e okunk örvendezni most, ebben a nehéz időszakban. (3. o.)

„Most Krisztus is elhagyja a templomot és velünk jön az otthonainkba” – Március 19-én, Szent József ünnepén mutatták be az utolsó szentmiséket a Szent Anna-székesegyházban. Március 20-ától a rendelkezés megszűnéséig nem lesznek nyilvános liturgiák. Az utolsó napokban elhangzó igeszakaszok különleges módon a búcsúzásról, bátorításról szólnak. Vadászi László atya gondolatait olvashatjuk. (5. o.)

„A Megnyílások ünnepé-ről” ír Palánki Ferenc megyéspüspök húsvét ünnepére készülve. Írása a járvány megjelenése előtt született. „A fény fontos számunkra. A világos¬ság legyőzte a sötétséget. Már nem kell félni, rettegni a sötétségben, mert a fény átjárja testünket, lelkünket, szívünket és értelmünket” – ezek a gondolatok és további írásaink erősítsenek és segítsenek bennünket felkészülni a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra.

„A szenvedés titkai” – Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész, mentálhigiénés szakember két éve súlyos betegségben szenved. Gondolataiban különleges fényben tünteti fel a szenvedést, annak ajándékait és lehetőségeit.

„A férfiak védelmezik-e családjukat lelki fegyverrel, a rózsafüzér imával?” – Ezt követő írásaink férfiakról, de nemcsak férfiaknak szólnak. Olvashatunk többek között a Nyíregyházán megtartott Országos Családreferens Találkozón elhangzottakról, valamint Szabó József atya, az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa a férfi lelkinapon megtartott előadásáról.

„Úgy várjuk az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, mint a karácsonyt” – Továbbra is készüljünk lélekben az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A közelmúltban vendégünk volt dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja, aki élményszerű beszámolót tartott az előkészületekről.

Kedves Olvasó!

Az Öröm-hír újsággal kapcsolatban felmerülő kérdésére szívesen válaszolunk.

Kovács Ágnes/Öröm-hír Szerkesztőség

4024 Debrecen, Varga u. 4.
30/240-1482
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.dnyem.hu 
https://www.facebook.com/dnyem/

  • Galéria:
    • Örömhír 2020 tavasz címlap