2020. március 27., péntek 10:02

Nagy ereje van az áldásnak – Ma este Ferenc pápa, az Egyház vezetője Isten kegyelmét kéri az egész világra

Március 27-én, pénteken 18 órakor a Ferenc pápa által a Szent Péter-bazilika előtti téren vezetett imát és a rendkívüli Urbi et Orbi áldást a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti.

"Mi, keresztény hívő emberek nagy erőt tulajdonítunk az imádságnak. A technikai eszközök most lehetővé teszik, hogy ha fizikailag távol is vagyunk a Szentatyától, látjuk őt, amikor áldást ad. Ezzel még mélyebben átélhetjük azt a lelki közösséget, amely sokkal mélyebb, mint a fizikai közelség. Az üres térről Ferenc pápa úgy nyilatkozott, hogy olyan, mint a sivatag. De a sivatag tulajdonképpen a puszta, amely utal a Szentírás azon részére, ahol Jézus kísértést szenvedett. A puszta nemcsak az üresség helye, hanem az Istennel való találkozás helye is.

A pápa, az Egyházunk vezetője, Krisztus földi helytartója Urbi et Orbi áldást ad, vagyis Jézus Krisztus nevében megáldja az egész világot. Az áldás az Egyház hivatalos imádsága, amelyben Isten kegyelmét kéri arra, aki, vagy akik fölött imádkozik. Ez nagyon különleges számunkra, mert csak kiemelt ünnepeken, húsvétkor és karácsonykor kaphatunk a Szentatyától ilyen áldást. Ő is fontosnak tartja azt, hogy most, ezekben a nehéz időkben imádkozzék velünk együtt, értünk és fölöttünk" – fejtette ki gondolatait az áldásról Palánki Ferenc megyéspüspök.

Öröm-hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • paradicsom2