Otthont a Kisdednek! – Betlehem-készítők kiállítását rendezték meg Egyeken
„Otthont a Kisdednek” című pályázat során született pályamunkák kiállítására került sor 2019. decemb...
Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a debreceni Szent József Gimnázium diákjai – Egyedi színházi műfajban közösségi problémát dolgoztak fel
A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium önkéntes diákjai in...
„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni adventi filmes délutánokon
A Debreceni Apolló Moziban – hasonlóan az év többi ünnepi alkalmaihoz – ingyenesen látogatható filmv...
A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Kórházlelkészség munkatársai hagyományteremtő céllal gyújtották ...
Otthont a Kisdednek! – Betlehem-készítők kiállítását rendezték meg Egyeken
Otthont a Kisdednek! – Betlehem-készítők kiállítását rendezték meg...
Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a debreceni Szent József Gimnázium diákjai – Egyedi színházi műfajban közösségi problémát dolgoztak fel
Nem mindennapi feladatra vállalkoztak a debreceni Szent József...
„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni adventi filmes délutánokon
„Ferenc pápa – Egy hiteles ember” a debreceni...
A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra
A kórházlelkészség munkatársai a betegekkel együtt készülnek karácsonyra...
2019. november 11., hétfő 14:13

Az ételosztás kezdetére a nap is kisütött, a szeretet hatása a természetben is megnyilvánult – Több száz önkéntes mond igent a hat hónapig tartó krízisidőben, Debrecenben

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldásával is megerősítette a november 9-én, szombaton Debrecenben, a Kolping Ház épülete előtt megkezdődött ételosztást. A kezdeményezés során november 1-től április 30-ig tartó krízisidőben hétről hétre, minden szombaton a város több pontján várják meleg ételekkel az önkéntesek a rászoruló embereket.

Csóra Miklós és Oláh Zoltán kezdeményezők örömmel tájékoztattak bennünket arról is, hogy minden hétvégének megvan a maga házigazdája, főző és ételosztó csapata, akik mögött különböző felekezetű köznevelési intézmények, ifjúsági szervezetek, egyházközségek, gyülekezetek, baráti társaságok állnak.

Ferenc püspök atya jelenlétével, gondolataival is melegítette a rászorulók és önkéntesek szívét, amely alkalomra a nyirkos esős órák után még a nap is kisütött. A szeretet hatása a természetben is megvalósult. A püspök atya Szent Pál rómaiakhoz írt levelének egyik gondolatával erősítette ezt meg: „Maga a természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását. A természet ugyanis mulandóságnak van alávetve, nem mert akarja, hanem amiatt, aki abban a reményben vetette alá, hogy a mulandóság szolgai állapotából majd felszabadul az Isten fiainak dicsőséges szabadságára" (Róm 8,19-21).
Isten fiai, gyermekei pedig a Tőle kapott javaikkal ajándékozhatják meg embertársaikat, vagyis a szeretet cselekedeteit hajthatják végre. Szép idő lett, ebben kifejeződik az az öröm is, hogy a mi városunkban, Debrecenben is megnyilvánul Isten szeretete, azzal is, hogy szombatonként meleg étellel várják a rászorulókat. A mai világban sokan úgy gondolkodnak, adok, hogy valamit kapjak a javaim gyarapítására. Vannak viszont, akik azért adnak, mert kaptak képességeket, anyagi javakat, lehetőségeket, és mindezt azért, hogy mások javára fordíthassák.

Aki megvendégeli a rászorulót, Istent látja vendégül. „Ha vendég jön, Isten jön” – erősítette meg az ősi mondással gondolatait a megyéspüspök, majd hálát adott Istennek a vállalkozók, önkéntesek szolgálatáért, jóságáért, amellyel Isten szeretetét mutatják meg, és kérte, hogy Debrecenben minél többen legyenek, akik azt vallják, hogy azért adnak, mert kaptak.

Ezt követően Dancsó Zoltán, a református egyház által működtetett debreceni Reménysugár Nappali Melegedő intézményi lelkipásztora Isten igéjével kért áldást a támogatók, önkéntesek szolgálatára és a nehéz helyzetben élők életére: "Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.... Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg" (Mt 25,35-40).

November 1-től április 30-ig minden szombaton a következő helyszíneken várják meleg ételekkel a rászorulókat:

13:00 órától – Kolping ház” Böszörményi út 1. sz. alatt a Shell benzinkút mögötti épület előtt,

14:00 órától a debreceni vasútállomás környékén az Ispotály, Erzsébet utcák közötti parkolónál

14:50-órától a Klinika melletti parkolóban, a Pallagi úti idősek otthonával szembeni parkolónál.

16:00 órától a ReFoMix Kft. Dobozi u. 2/D. szám alatt található 35 férőhelyes éjjeli menedékhelyének betegszobájában.

Kovács Ágnes/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 • Galéria:
  • 1
  • 7M7A3429-1
  • 7M7A3440-1
  • 7M7A3448-1
  • 7M7A3459-1
  • 7M7A3471-1
  • 7M7A3480-1
  • 7M7A3482-1
  • 7M7A3529
  • 7M7A3536-1
  • 7M7A3549-1
  • 7M7A3588-1

Free Joomla templates by L.THEME