Nyomtatás
2019. október 25., péntek 11:41

Hálaadó szentmisét mutattak be a föld terméseiért Baktalórántházán

„Fogadd el, Szentatya, mindenható Isten
ezt az adományt, mit áldozunk itt lenn.
Elhoztuk jó szívvel, mit földünk megtermett,
megköszönjük neked puha kenyerünket.
Áldd meg, szent Istenünk, dolgos két kezünket,
áldd meg földjeinket, virágos mezőket.
Kezedbe ajánljuk kicsiny városunkat,
egész nemzetünket, egész világunkat...”

Ha ősz, akkor itt a hálaadás ideje! A munkálkodó ember várja munkájának eredményét, a föld termését, a sok szép kincset, javakat, amelyet a föld, a kert megterem, amit elfogyaszthat, egészséges ételként családja asztalára tehet. Mind ez a fáradságos munkán kívül az időjárásnak, a napsütésnek, az esőnek köszönhető és természetesen Isten áldásának. Ilyen hálaadó ünnepi szentmisére gyűltek össze a hívek október20-án, vasárnap, hogy a Szűzanya lába előtt elkészített termésoltáron elhelyezett szebbnél-szebb, finomabb termésekért hálát adjanak a mindenható Istennek. Már a szombati előkészületi napon gyűltek a termések, a kosarak, sokan elhozták, vagy felajánlották gyümölcseiket, zöldségeiket az ünnepi oltár elkészítéséhez a helyi KÉSZ kezdeményezésére és szervezésében.

A terméseket Lázár István atya áldotta meg. Az ünnepi szentmise egyben család-mise is volt sok gyermekkel, akik a könyörgéseket is felolvasták, majd a mise végén kíváncsian ismerkedtek az általuk még nem látott és nem ismert termésekkel. Köszönet a Városi Önkormányzatnak, a BLTG-nek, a Vay Ádám

Középiskolának, a Szociális Központnak, a pékségnek, a malomnak, az őstermelőknek és minden keresztény testvérünknek a szép, ízlésesen elkészített gyümölcs- és zöldség kosarakért.

Kép és szöveg: Némethné Csubák Éva sajtóapostol

  • Galéria:
    • IMG_20191020_111520
    • IMG_20191020_114910-1
    • IMG_20191020_121929-1