Egy óra szentségimádás, amely minden nemzetet összeköt 2019. 11. 23. Krisztus Király ünnepének előestéjén
"Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, ho...
Második alkalommal tartottak tehetségkutató versenyt a nyírtelki általános iskolában
II. "Ismerd meg a Szentírást!" tehetségkutató versenyt tartottak Nyírteleken, a Szent Anna Katolikus...
„Hálát adok, hogy az Úrnak eszköze lehettem ” – Bemutatták Berszán Lajos atya portrékötetét
Könyvbemutatóra és kerekasztal-beszélgetésre hívták az érdeklődőket 2019. november 5-én a debreceni ...
Egy óra szentségimádás, amely minden nemzetet összeköt 2019. 11. 23. Krisztus Király ünnepének előestéjén
Egy óra szentségimádás, amely minden nemzetet összeköt 2019....
Az ételosztás kezdetére a nap is kisütött, a szeretet hatása a természetben is megnyilvánult – Több száz önkéntes mond igent a hat hónapig tartó krízisidőben, Debrecenben
Az ételosztás kezdetére a nap is kisütött, a...
Második alkalommal tartottak tehetségkutató versenyt a nyírtelki általános iskolában
Második alkalommal tartottak tehetségkutató versenyt a nyírtelki általános...
„Hálát adok, hogy az Úrnak eszköze lehettem ” –   Bemutatták Berszán Lajos atya portrékötetét
„Hálát adok, hogy az Úrnak eszköze lehettem ”...
2019. szeptember 13., péntek 15:19

Megjelent az ÖRÖM-HÍR, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának Veni Sancte száma

Ajánló a tartalomból:

„A tanítványság útján járva” című vezérgondolatában Palánki Ferenc megyéspüspök arra is felhívja a figyelmet, hogy a pedagógusok küldtetése egyben a Krisztustól tanult életmód továbbadása, amely magában foglalja a mindennapi kereszthordozást, életáldozatot, hivatások teljesítését, életünk átadását mások szolgálatára. Mindezen út nem a szomorúság, hanem az öröm, az Isten felé kinyílás, a szeretet útja.

Mi tekinthető értéknek? - Molnár Katalin EKIF főigazgató gondolataiban a katolikus iskolákban jelen lévő vonzó értékekről ír. (4-7. o.)

Az egyházmegye két intézményében igazgatóváltás történt. Tormássyné Kapitány Ágotha és Kaszásné Tóth Judit kinevezett intézményvezetőkkel munkatársaink beszélgetnek. (8-11.o.)

A péteri–programot ajánlja az új tanévre nemcsak pedagógusok számára dr. Krakomperger Zoltán debreceni plébános. „Uram, kihez mennénk? Az örök élet igéi nálad vannak” (Jn 6,68). Ennek a péteri meggyőződésnek elsajátítását miért ne jelölhetnénk ki a 2019-2020-as tanév programjának – nem csak a hittanórákon? E péteri program közéleti képviseletét gyermekeink tanulják meg szüleiktől, pedagógusaiktól és a hívő közösségtől.

Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatot indított a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A szolgálat az egyházmegye területén található 9 kórházban van jelen. Erről szóló írásunk és Berényiné dr. Felszeghy Márta vezetővel készült interjúnk olvasható a 20-23. oldalon.

„Egy életen keresztül” című írásban szerzőnk Pilinszky János költő gondolataira építve fejti ki értekezését, amely a gyermeki arcra tekintve fedezi fel az eredendő tudást, az alázatot, tisztaságot, Isten arcát, amely mint még a gyermekarc, egy és oszthatatlan. Ez az Istenarc van eltemetve bennünk felnőttekben, akik vágyakozunk vissza a gyermeki állapot magasához. (26-27. o.)

„Adja Isten, hogy diagnózisunk helyes legyen!” – Simone Weill szerint a figyelem iskolázottságának mértékétől függ a diagnózisunk helyessége, amely a másik emberhez való helyes odafordulásban, vagyis a tiszta szeretetben valósul meg. Az irgalmas szamaritánus esetében — (vö.: Lk 10,30-35) — kinek volt helyes a diagnózisa? (25. oldal)

„Élni jó, Isten fiatal!” – Palánki Ferenc megyéspüspöknek a fiatalokhoz szóló gondolataiban. Kifejti, a fiatalság végtelen távlatokra mutat, arra, hogy Krisztus él, és megoldotta az ember legnagyobb problémáját, a földi élet korlátait. Isten végtelenségének vagyunk tagjai. A fiatalok Isten belső köréhez tartoznak. Erre az örömre hív a kereszténység. (28-30. o.)

200. évfordulóját ünnepli az ajaki Nagyboldogasszony-templom. Az ünnepségsorozatról Gáspár Mátyás plébánossal munkatársunk beszélget. (33-35.o.)

„A Fák is csöndben nőnek” – Páter Joseph Vadakkel Füzéren tartott lelkigyakorlatán a szentségimádásra buzdított bennünket, amely mint hangsúlyozta, megváltoztatja az életünket, kigyógyít testi-lelki betegségeinkből. Isten a csöndben szól hozzánk. (38-41. o.)

Az Öröm-hír megtalálható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye római katolikus templomaiban.

Kovács Ágnes

Öröm-hír Szerkesztőség
4024 Debrecen, Varga u. 4.
Tel.: +36-30/240-1482
+36-30/445-4002 312 mellék
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Galéria:
    • Örömhír 2019 ősz címlap-1
    • Örömhír 2019 ősz címlap

Free Joomla templates by L.THEME