„Én azért jöttem, hogy életük legyen, és életük teljes legyen…!”(Jn 10,10) – Meditációs hétvégét tartottak Pócspetriben
Meditációs hétvégén vettünk részt január 24-én Pócspetriben, a Fília Alapítvány lelkigyakorlatos ház...
Egymást tápláló, éltető kenyerekké váljunk a hit kemencéjében – ökumenikus imahét
A Krisztus-hívők egységéért tartott imahét ötödik napján, január 23-án a Szent Miklós görögkatolikus...
Közös imaestek az keresztény egységért Ajakon
„… nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk…”
„… igen emberségesen bántak velünk…” (ApCs...
„Én azért jöttem, hogy életük legyen, és életük teljes legyen…!”(Jn 10,10) – Meditációs hétvégét tartottak Pócspetriben
„Én azért jöttem, hogy életük legyen, és életük...
Rendkívüli, nem mindennapi szeretettel szeressük egymást minden nap! – Palánki Ferenc hirdetett igét az ökumenikus imahét záró alkalmán, a debreceni Református Nagytemplomban
Rendkívüli, nem mindennapi szeretettel szeressük egymást minden nap!...
Egymást tápláló, éltető kenyerekké váljunk a hit kemencéjében – ökumenikus imahét
Egymást tápláló, éltető kenyerekké váljunk a hit kemencéjében...
Közös imaestek az keresztény egységért Ajakon
Közös imaestek az keresztény egységért Ajakon
2019. március 18., hétfő 14:56

Palánki Ferenc megyéspüspök új intézményvezetőt nevezett ki a nyíregyházi iskola élére

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2019. március 18-án jelentette be, hogy 5 évre — határozott időre — megbízza Tormássiné Kapitány Ágothát a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola vezetésére. Tormássiné Kapitány Ágotha, aki jelenleg intézményvezető-helyettes, 2019. július 1-től kezdi meg magasabb vezetői tevékenységét. A nyíregyházi köznevelési intézmény jelenlegi vezetője, Megyesi Mária 2019. június 30-tól nyugdíjba vonul.

Tormássiné Kapitány Ágotha így vall vezetői motivációjáról:

"Anyai ágon a felmenőim generációkon keresztül pedagógusok voltak. Talán örökségüknek is tekinthetem, hogy én is pedagógus lettem. Másik, lényemet meghatározó tény, hogy keresztény értékeket valló és azt felvállaló családba születtem. Még a kommunista rendszerben a Svetits Gimnáziumban tett érettségim után többszöri próbálkozásra kerülhettem csak be történelem szakra a felsőoktatásba.

Már 1991-ben kaptam megkeresést az új, katolikus iskola szervezésében való részvételhez. Azonban abban az évben született negyedik gyermekünk, és csak az ő három éves kora után kapcsolódtam be a Szent Imre Katolikus Gimnázium életébe. Ebben a tanévben a 25. tanévemet kezdtem el az intézményben. 25 évvel ezelőtt is és a mai napon is úgy érzem, hogy helyemen vagyok, ez a közeg, ahol a kihívásokat elfogadva ki tudok teljesedni.

Intézményünk minden pedagógusának legfőbb feladata a jövő keresztény értelmiségének kimunkálása, hitükhöz hű családanyák és családapák nevelése-oktatása, akik megőrzik a család egységét, ragaszkodnak nemzetükhöz.

A nevelőtestület magas színvonalú szakmai munkával, modern és hagyományos pedagógiai eljárásokkal, módszerekkel, színes tanórán kívüli programokkal készíti fel diákjainkat az önálló, felelősségteljes felnőtt életre. Mindannyian törekszünk a jó intézmény, a jó közösség kialakítására, ahol a munkának értéke van, értelme van a küzdelemnek, ahol a másik megbecsülése mellett az önbecsülés képességének kiépítésére is nagy gondot fordítunk. A nap, mint nap közösen végzett munkánk során érzem kollégáim bizalmát, elfogadják irányító, támogató személyemet.

Vezetésre azért vállalkozom, mert a Fenntartó által megfogalmazott elvárásokhoz, az intézmény által megfogalmazott céloknak és feladatoknak teljesítéséhez szükséges szakmai felkészültséget, a jövőért érzett felelősséget és tenni akarást érzem önmagamban és kollégáim támogatásában."

Tormássiné Kapitány Ágotha az alapdiplomáját a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerezte 1983-ban történelem-orosz szakon. 1987-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kapott oklevelet történelemből. Miután az orosz nyelv kötelező tanítása megszűnt az oktatásban, számítástechnikából szerzett szakosító oklevelet a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán, Nyíregyházán.

A diplomái megszerzése után 1988-ban kezdett el dolgozni a Kossuth Lajos Gimnáziumban Nyíregyházán, történelmet és orosz nyelvet tanított. Az első munkahelyén, mint pályakezdőt tapasztalt és segítőkész kollégák fogadták. Nagy kihívást jelentett számára, hogy a városban elsőként elindított nyolcosztályos gimnazistáknak taníthatott történelmet.

1994-ben, az akkor második éve működő Szent Imre Katolikus Gimnáziumban kezdte a tanévet, s azóta is az intézmény dolgozója. Igen nehéz, de komoly tanulóévek következtek számára, hiszen a történelem tantárgy tanítása mellett igazgatóhelyettesként is részt vállalt egy akkor szerveződő, arculatát kialakító iskola életében. A lelkesedés mellett szükség volt szakmai ismeretekre is, így szerzett diplomát közoktatásvezetői szakon is. A helyettesi feladatokat 2001-ig végezte, az iskolai vezetési feladatokban való részvételről le kellett mondania, hiszen öt kiskorú gyermeke nevelését helyezte előtérbe.

2002-től a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet szakértőjeként dolgozott; évente 2-3 komplex intézmény ellenőrzési és értékelési vizsgálatán vett részt vezető vagy beosztott szakértőként. A KPSZTI, majd a Nyíregyházi Kormányhivatal megbízásából rendszeresen végzett intézményi dokumentumok szakértői véleményezését.

A kétszintű érettségi vizsgák bevezetése óta minden évben részt vesz az emelt szintű szóbeli vizsgáztatásban, vagy a dolgozatok javításában. Az intézmény minőségirányítási munkacsoportjának vezetője volt, majd a pedagógus teljesítményértékelést szervezte és irányította.
2014. májusában Megyesi Mária intézményvezető felkérte, hogy újra térjen vissza az intézmény vezetésébe, mint oktatási igazgatóhelyettes. Így feladata lett a tantárgyfelosztás, órarend készítése, az oktatás operatív irányítása.

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Tormássiné Kapitány Ágotha

Free Joomla templates by L.THEME