A Munkácsy-trilógia sorsa végleg rendeződött – A Golgota most már jogilag is a debreceni Déri Múzeumé
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetői 2020. február 21-én írták alá a szerződést, amelynek érte...
Itt az alkalmas, szent idő – Palánki Ferenc megyéspüspök hamvazószerdán Egyeken mutatott be szentmisét
Hiteles és világos tanításban részesültek az egyeki katolikus hívek és a település Szent János Katol...
A Munkácsy-trilógia sorsa végleg rendeződött – A Golgota most már jogilag is a debreceni Déri Múzeumé
A Munkácsy-trilógia sorsa végleg rendeződött – A Golgota...
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Munkatársat keres az alábbi munkakörre  KÖNYVELŐ BÉRSZÁMFEJTŐ (teljes munkaidőben, határozatlan idejű munkaszerződéssel)
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Munkatársat keres az alábbi munkakörre...
Itt az alkalmas, szent idő – Palánki Ferenc megyéspüspök hamvazószerdán Egyeken mutatott be szentmisét
Itt az alkalmas, szent idő – Palánki Ferenc...
Az ima és a böjt sajátos formáját ajánlotta a lelkivezető a diákoknak – A debreceni Szent József köznevelési intézmény tanulói, tanárai is szentmisével kezdték a 40 napos nagyböjtöt
Az ima és a böjt sajátos formáját ajánlotta...
2018. december 27., csütörtök 15:38

Felnőttek betlehemes játéka színesítette az ünnepet Pócspetriben

Pócspetriben a hagyományőrző betlehemes csoport a település intézményeiben járt karácsony közeledtével, míg végül a szereplők a római katolikus templomban 24-én este, az éjféli szentmise előtti perceket tették meghittebbé előadásukkal. A betlehemes csoport hagyományát a faluban  2008-ban keltették életre.

Pócspetriben már évek óta az is hagyomány, hogy advent negyedik vasárnapján forgatagot rendeznek, amit péntektől vasárnapig 3 napos adventi lelkigyakorlat előz meg. Az idei ráhangolódáson Lengyel József leveleki plébános karácsonyi gondolatait hallgathattuk a csodavárásról és Jézus születéséről.
Vasárnap reggel a közös imádságot követően egész napos programok várták az érdeklődőket. A templomban lázas készületek folytak, feldíszítették a karácsonyfákat, közben a templom előtti téren felállított sátorban lehetett ajándékokat vásárolni, az önkormányzat dolgozói lángost, kolbászt, teát és forralt bort kínáltak a résztvevőknek, és a mezőfényi fúvószenekar karácsonyi dallamokat játszott. Ezután a gyermekek meggyújtották a negyedik adventi gyertyát, és megcsodálhattuk a templomkertben felállított életnagyságú betlehemet is.Végül Sztahura Ágnes miskolci orgonaművésznő előadásában  karácsonyi dallamok csendültek fel, hogy kicsit elcsendesedve, ki-ki a saját gondolaiba merülve készülhessen a lelkigyakorlatot záró szentmisére.

Holp Andrea

 

 

  • Galéria:
    • IMG_20181224_214146
    • IMG_20181224_214913
    • IMG_20181224_215235

Free Joomla templates by L.THEME