Egy óra szentségimádás, amely minden nemzetet összeköt 2019. 11. 23. Krisztus Király ünnepének előestéjén
"Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, ho...
Második alkalommal tartottak tehetségkutató versenyt a nyírtelki általános iskolában
II. "Ismerd meg a Szentírást!" tehetségkutató versenyt tartottak Nyírteleken, a Szent Anna Katolikus...
„Hálát adok, hogy az Úrnak eszköze lehettem ” – Bemutatták Berszán Lajos atya portrékötetét
Könyvbemutatóra és kerekasztal-beszélgetésre hívták az érdeklődőket 2019. november 5-én a debreceni ...
Egy óra szentségimádás, amely minden nemzetet összeköt 2019. 11. 23. Krisztus Király ünnepének előestéjén
Egy óra szentségimádás, amely minden nemzetet összeköt 2019....
Az ételosztás kezdetére a nap is kisütött, a szeretet hatása a természetben is megnyilvánult – Több száz önkéntes mond igent a hat hónapig tartó krízisidőben, Debrecenben
Az ételosztás kezdetére a nap is kisütött, a...
Második alkalommal tartottak tehetségkutató versenyt a nyírtelki általános iskolában
Második alkalommal tartottak tehetségkutató versenyt a nyírtelki általános...
„Hálát adok, hogy az Úrnak eszköze lehettem ” –   Bemutatták Berszán Lajos atya portrékötetét
„Hálát adok, hogy az Úrnak eszköze lehettem ”...
2018. november 26., hétfő 11:03

Idén is meg lehet tölteni az angyalok batyuját – Elindult a Karitász akciója rászoruló gyerekeknek

A Katolikus Karitász idén is meghirdeti Angyalbatyu elnevezésű akcióját, melynek keretében nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. Az angyalok batyuját december 19-ig lehet megtölteni.
Egyházmegyénkben is várják az adományokat Nyíregyházán, Kossuth tér 10. (Tel: +36 42 950-475), Debrecenben, Szent Anna u. 21. szám alatt (Tel: +36 52 349-605), működő karitász irodában, valamint az egyházközségek karitász csoportjainál.

Az ajándékhoz legelőször is egy jó állapotban lévő, üres dobozra van szükség, melyen fel kell tüntetni, hány éves fiúnak vagy lánynak szánja a csomagot az ajándékozó. A csomagban bármi elhelyezhető, aminek egy gyermek örülhet: játék, mesekönyv, színes ceruza, tisztálkodási szerek, édesség, sapka, sál, iskolai felszerelések, képeslap vagy jókívánság. Romlandó, törékeny vagy folyékony ajándék lehetőleg ne kerüljön a csomagba.

A dobozt úgy kell becsomagolni, hogy szállítható legyen, de ki is lehessen nyitni. Leragasztani nem kell, csak szalaggal átkötni. A biztonsági ellenőrzés miatt a csomagokat átnézik, illetve a Karitász önkéntesei is helyezhetnek el benne plusz ajándékot. A dobozra jól láthatóan fel kell írni, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak készült, például: „10 éves fiú” vagy „6 éves lány”.

Ajándékot természetesen dobozolás és csomagolás nélkül is le lehet adni, ezeket zacskóban a gyűjtőpontokon kell átadni a Karitász munkatársainak, akik becsomagolják. Ha az ajándékozó több édességet vagy játékot ajánl fel, nem egy-egy gyermeknek készít csomagot, azt is a gyűjtőpontra kell elvinni, ahol további gyermekek számára készül belőle ajándék.

Amennyiben valaki postai úton kívánja ajándékát elküldeni, azt a gyűjtőpontok valamelyikének postai címére kell feladni december 10-ig.
Az összegyűjtött ajándékokat a Katolikus Karitász országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, akik családlátogatások alkalmával vagy a Karitász szervezeteinél, illetve ünnepi műsorok alkalmával veszik át azokat.
Angyalbatyu online is adományozható a Karitász honlapján keresztül, de az 1356-os adományvonal hívásával is lehet támogatni a gyűjtést.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász
Magyar Kurír

  • Galéria:
    • img.php

Free Joomla templates by L.THEME