2015. november 25., szerda 09:58

Egymillió csillag a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében is

A Katolikus Karitász december 8. és 14. között ismét megrendezi az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű országos szolidaritási akcióját.

Az egyhetes programsorozat megnyitó rendezvényének a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében a Szent László Domonkos Plébánia ad otthont december 6-án, melyen 11 órától szentmisét celebrál Palánki Ferenc püspök atya.

Az Egymillió csillag egy nemzetközi szolidaritási akció, amely 1998-ban Franciaországból indult, azóta évről-évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében.

Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

Az országos akcióban idén a Katolikus Karitász 11 egyházmegyei szervezete vesz részt, így az ország több mint 150 településén gyúlnak ki a szeretet lángját szimbolizáló mécsesek.

Forrás: Katolikus Karitász