Nyomtatás
2008. április 02., szerda 02:00

Jézus Szíve Családok Találkozója Nyírcsaholyban

Jézus Szíve Családok Regionális Találkozóját rendezték meg március 30-án, az Irgalmasság vasárnapján a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén a mintegy 3000 lakosú Nyírcsaholyban. A környékbeli, főként a szabolcsi terület Jézus Szíve családjai már 5. éve jönnek össze, hogy közösen is engeszteljenek imájukkal.
A közösségek többnyire Dr. Miklós Dezső országos koordinátor mátészalkai szolgálata során alakultak, egymásra jó hatást gyakorolva, hiszen csak Mátészalkán 5 család működik. Ebben az évben az országos találkozót Székesfehérváron rendezték, így Miklós Dezső atya levélben közvetítette buzdító szavait az apostol testvérekhez (családok vezetői). Felhívta a figyelmet az „apostol" tisztség gazdag jelentéstartalmára, így kiemelte, hogy e tisztség nem emberi, hanem isteni eredetű, tehát senki sem járulhat Jézushoz magától, hacsak a Mennyei Atya nem vonzza őt. A lelki gazdagságot mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia, de nem tarthatja meg benyomásait, hanem tovább kell azokat adni.

Pataki Istvánné mátészalkai Jézus Szíve Család apostola elmondta, nagyon jó baráti kapcsolatok szövődnek a találkozókon az évek során. Erre az alkalomra mintegy 50 apostol kapott meghívót, akikkel összesen mintegy 150 hívő imádkozott együtt. A 14 főből álló család tagjai havonta találkoznak, a létszám kötött, mivel beosztva mindannyian 9-9 napon keresztül imádkoznak, így az év egyetlen napján sem marad el az engesztelő imádság, egy-egy családnál.

– Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek. Ha szeretnénk a Jézus által hirdetett értékrendet követni, ahhoz nekünk is irgalmasnak kell lenni. Az irgalmatlan szívű ember nem tudja Jézus irgalmát közvetíteni. Mindenről szól a világ, csak arról nem, hogy nekünk irgalmasaknak kellene lennünk. – fejtette ki gondolatait a találkozón a házigazda Bodnár Imre plébános köszöntője után az előadó Juhász Imre baktalórántházi plébános. Majd kiemelte a Jézus Szíve Családok tagjainak küldetését; ahogy az atya küldte a Fiát a halálba, ahogyan küldte az ő békéjét az embereknek, a feloldozást, mint a küldetés ajándékát és a Szentlélek ajándékát.

Az előadás után Lengyel József csengeri plébános mutatott be szentmisét, amely Szentségimádással zárult.
Kovács Ágnes
sajtóiroda