Nyomtatás
2008. szeptember 17., szerda 02:00

Erdélybe kirándultunk

A gróf Károlyi Klára Kolping Család tagjai kellemes és valóban családias kirándulást tettünk Erdélybe Juhász Imre prézes atyával az elmúlt hetekben.
A gyökereket keresve ellátogattunk Kaplonyba, ahol a kaplonyi római katolikus templom kriptájában a Károlyi család több mint 30 tagja nyugszik, köztük névadónk, gróf Károlyi Klára is. Sajnos felújítás miatt nem tudtuk közvetlenül a sírboltot megnézni, de hálánk és köszönetünk erősödött bennünk, második templomalapítónk gróf Károlyi Klára iránt, aki a reformátusoktól visszavásárolta a Baktai, eredetileg római katolikus templomot. A kaplonyi templomban elénekeltük első nemzeti imádságunkat, a Boldogasszony Anyánk himnuszt. Kolozsváron városnézés volt, nem hagytuk ki Mátyás király szobrát sem, amely sajnos szintén körbe volt bástyázva restaurálás végett. De a templom Jézus kápolnájában ismét egy énekkel erősítettük nemzeti és vallási hovatartozásunkat. A közel 40 fokos hőségben hűsítő volt a Tordai Sóbarlangban másfél órát a föld alatt tartózkodni. A barlang végállomásánál a Magyarok Világhimnusza dallamainak felcsendülésével valóban meggyőződhettünk a mélység csodálatos echójáról.

A kellemes együttlétnek a szép időjárás is kedvezett. Reméljük máskor is lesz alkalmunk arra, hogy prézes atyánkkal – akinek 6 évvel ezelőtti megalakulásunkat köszönhetjük – más szép tájakra is eljutunk majd a jövőben.

Tagfelvétel Kolping Családunkban

Három új taggal bővült a gróf Károlyi Klára Kolping Család: Kemény Pálné, Angyal Miklós, és Angyalné Újvári Gabriella tagfelvételével elértük, hogy a három éve működő egyházi kórusunk minden tagja Kolping Családunknak is tagja lett. Így elmondhatjuk, most már saját énekkarunk is van, hogy a szentmiséket és az ünnepi alkalmakat énekszolgálatunkkal még szebbé tegyük.

Némethné Csubák Éva