2019. október 31., csütörtök 15:29

A Mi NEKünk – Fábry Kornél atya az egyekiek vendége volt

KiNEK? MiNEK? MindenkiNEK! címmel tartott előadást Fábry Kornél atya, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára október 30-án Egyeken, a Szent József Plébánián.

A nem mindennapi vendéget telt ház fogadta a helyi katolikus általános iskola aulájában. Kornél atya a NEK történetéről, az előkészületek mikéntjéről beszélt, ismertette a rendezvény egy hetes programját, személyesen, jó házigazdaként tolmácsolta felénk a szeretetteljes meghívását. Jelenléte meghívás volt több vonatkozásban is: Fábry atya tanúságtétele a hivatásáról, szeretetáradása, vidám, humoros, mindenki számára közérthető előadásmódja magával ragadta a jelenlévőket. Közel hozta, elérhetővé tette számunkra a 2020-as eseményt, annak minden programjával együtt. Úgy éreztük, hogy maga az Úr Jézus van velünk, és személyesen Ő hív minket e különleges eseményre.

Az őszinte hitvallásának, életének és hívatásának kendőzetlen feltárása magával ragadó volt. Nem kérdés már számunkra, hogy ott a helyünk e rendezvényen, hiszen nekünk, értünk, mindannyiunkért adta magát Jézus. Mindannyian hivatalosak vagyunk a nemzetközi menyegzőre is. Nem kérdés tehát, fel kell hogy vegyük mi is az ünneplő ruhánkat.

Nagy öröm, kitüntetés volt számunkra, hogy magának az egész nemzetközi szintű rendezvénynek felelőse, annak főtitkára hív minket túlcsorduló szeretettel és természetességgel, akinek számít mindenki személyes részvétele, az ima ereje, mint megújuló energiaforrás.
Jóérzéssel töltött el minket, egyeki híveket, hogy felidézhettük a saját készületünket és szeretetünket az egyeki egyházközség 2018-as jubileumi évében a forrásponton. Azonosulni tudtunk a konferencia jelmondatával, ez meghatározta készületünket, valamint hálásak vagyunk azért, hogy a missziós kereszt tövében, annak fényében és árnyékában mondhattuk el imáinkat saját templomunkban, katolikus közösségünk apraja-nagyjával a kongresszus sikeréért.

Szent József, a mi hű sáfárunk, templomunk és egyházközségünk védőszentje kísérje gondoskodó szeretetével e rendezvényt!

Farkas Éva egyházközségi képviselő-testületi tag, tanító
Fotó: PlebaniaTeam

 • Galéria:
  • 7M7A0758
  • P1010026
  • P1010029
  • P1010031
  • P1010033
  • P1010034
  • P1010041
  • P1010052

Free Joomla templates by L.THEME