2019. október 14., hétfő 11:49

Gondolatok a hivatásokra nevelésről, útkeresésről, szeretet-programról - Életek az Életért címmel fiataloknak is szóló életvédő konferenciát tartanak Pócspetriben

Életek az Életért címmel az ifjúság és életvédelem témakörében harmadik alkalommal rendeznek Életvédő Konferenciát november 9-én, Pócspetriben a KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola épületében, valamint a helyi római katolikus templomban. A konferenciát a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért - Krisztushívők egyházmegyei jogú hivatalos társulása és a Magyarországi Billings Központ közösen szervezi.

A program 9.15-től regisztrálással, 9.45-kor a Filia Ifjúsági Közösség Születés című táncjátékával kezdődik.

Ezt követően Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök az Élethivatásokra való nevelés feladatai-ról, a család, papság, szerzetesség, a családban, iskolában, lelkipásztori gyakorlatban jelen lévő lehetőségeiről tart előadást.

Visszatérés Emmauszból Jeruzsálembe címmel útkereső gondolatokat hallhatunk Ferenc pápa: Christus Vivit kezdetű (fiataloknak szóló) apostoli buzdítása alapján Szenes István plébános, a Viennai Testvérek közösség vezetőjétől.

Ezt követően a résztvevők témák szerinti szekcióüléseken vitatják meg a hallottakat.

A délután során Egészségfejlesztés és az életvédelem kapcsolata a fiatalok körében címmel főként a prevencióról hallhatunk szakorvosi tanácsokat.

Az Életre szóló szeretet programot az egészségügyben dolgozó szakember, pedagógus és szülőből álló team mutatja be.

Végül a fiatalok tanúságtételeit hallhatjuk, akik elvárásaikat is megfogalmazzák az Egyház felnőtt tagjaival szemben, valamint annak is hangot adnak, hogy ők milyen felelősséget tudnak vállalni az Egyházban.

A program szentmisével zárul, amelyet Bosák Nándor püspök fog bemutatni.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelenezési határidő: november 2.

Regisztrálni lehet a www.keti.hu vagy a www.billings.hu oldalakon.

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • img-X14103906
    • szabaditsd-fel-magad

Free Joomla templates by L.THEME