Nyomtatás
2019. június 03., hétfő 10:32

Vedd a Szentlélek ajándékának jelét! - Bérmálkozásra készülnek Debrecenben és Nyíregyházán is

Pünkösdkor, a Szentlélek kiáradásának ünnepén Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a bérmálás szentségét szolgáltatja ki a következő szentmiséken:
pünkösdvasárnap, június 9-én, 10 órától Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban és 16 órától Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban,

pünkösdhétfőn, június 10-én, 10 órától pedig Kisvárdán a Szent Péter és Pál-templomban.

Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök atya Debrecenben, a Szent László domonkos templomban külföldi diákoknak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét június 8-án, szombaton a 16 órakor kezdődő angol nyelvű szentmise keretében.

„A Szentlélek az, aki mozgatja az Egyházat, ő az, aki dolgozik az Egyházban és a szívünkben. Ő az, aki minden keresztényből egy, a többiektől különböző személyt alakít ki, de akik mégis egységet alkotnak. Ő az, aki előre visz bennünket, aki kitárja az ajtókat, és aki misszióba küld bennünket, hogy tegyünk tanúságot Jézusról. A Szentlélek az, aki Isten dicséretére indít bennünket, és imádságra ösztönöz: Ő imádkozik bennünk! A Szentlélek az, aki bennünk van és aki megtanít minket az Atyára tekinteni, és így szólítani: Atya! ... A keresztény élet találkozás Jézus Krisztussal! Éppen a Szentlélek az, aki erre a Jézussal való találkozásra segít minket.” (Ferenc pápa)

Fotó: Papp Ágoston, Egyek

Örömhír Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • IMG_4380