Nyomtatás
2018. november 17., szombat 10:26

Hálát adtak a föld terméseiért Baktalórántházán

Ha ősz, akkor itt a hálaadás ideje! A munkálkodó ember várja munkájának eredményét, a föld termését, a sok szép kincset, javakat, amelyet a föld, a kert megterem, és ami őt táplálja, egészséges ételként családja asztalára tehet. Mind ez a fáradtságos munkán kívül az időjárásnak köszönhető. Isten teremtő munkája, áldása sem maradhat ki ebből, mert hiába fáradozik a földműves, a gazda, ha nincs rajta az Úr áldása.
Ilyen hálaadó ünnepi szentmisére gyűltek össze a baktalórántházai templomba a római katolikus hívek egy októberi vasárnap, hogy a Szűzanya lába előtt elkészített termésoltáron elhelyezett szebbnél-szebb termésekért hálát adjanak a mindenható Istennek.

Már a szombati előkészületi napon sokan elhozták a termések és az ünnepi oltárra helyezték.
A helyi KÉSZ kezdeményezésére, és szervezésében. Köszönet, akik igent mondtak a hívó szóra és fontosnak tartják a hálaadást.
A terméseket Lázár István atya áldotta meg, mindannyiunk örömére és tetszésére. Köszönet a Városi Önkormányzatnak, a BLTG-nek, a Vay Ádám Középiskolának, a Szociális Központnak, a helyi pékségnek, a malomnak, az őstermelőknek, és minden keresztény testvérünknek a szép, ízlésesen elkészített gyümölcs- és zöldség kosarakért. Országunk keleti szegletében, városunkban szorgalmas emberek élnek, akik közül sokaknak fontos, hogy saját maguk termeljenek egészséges élelmet családjuk számára.

„ Fogadd el mindenható Isten
ezt az adományt, mit áldozunk itt lenn.
Elhoztuk jó szívvel mit földünk megtermett,
megköszönjük neked puha kenyerünket.

Áldd meg szent Istenünk dolgos két kezünket,
áldd meg földjeinket, virágos mezőket.
Kezedbe ajánljuk kicsiny városunkat,
egész nemzetünket, egész világunkat...”

Kép és szöveg: Némethné Csubák Éva

  • Galéria:
    • Photo0977-1
    • Photo0980-1
    • Photo0984-1